Thursday, August 12, 2010

nobody i am...


met a fren yesterday...
she asked about how ive time to blog...well...no time...
dulu ada time...now, time rafiq sleep only..
itupun maybe once a week ( if lucky )

she asked me..#2 why blog? best?
well...i said...peer pressure at first....i tgk my good fren, jas blogging...
such a nice way to write about ur everyday happenings
plus, ive read a few mommy blogs.
mcm sgt best...boleh share2 tips n ideas...
best ke x...depends...i tulis for me....adalah niat for my baby...but then ...
its actually my point of view on life, babies, marriage n stuff
maybe one day, ill read it all back n remember all the stuff ive went through...
macam diary laaaa
#3 mcmana jumpa kawan2 blog ni? ada persatuan ke? (sabar jelah haha )
well, xde pon...
i tulis saja2 je.....
dropped comments at a few mommy blogs...
tiba2 some sweet mommies dropped by on mine too...
tp xdelah hebat mana pon....

# 4 nak baca x email ni i dapat...thats y i tanya u ... best ke x ada blog 
 ok...come, ill read it


( copied from the email )


sapa nak jadi blogger top ?( best ape? dapat duit nuffnang bebanyak, popular, kadang2 boleh jadi model iklan, artist, selebriti lagi )

 1. u mesti hot! klo xhot tulis pakai barang2 mewah, rumah besar, suami kaya, mak bapak kaya...semualah, klo hot pastu ada sume tuh, lagi gempak! berduyun followers...orang suka betul baca blog orang mcm ni...pastu tak lama lagi adolah anon2 tak suka laks. besela,  klo org ramai suka ramai gaks xsuker...xde hal lah, traffik korang naik da

2. buat la entry panas ! gossip baru , hangat, meletops...ramai la follow nanti..musti kena hapdet dgn gossip.pastu kawan2 dia pon baca, dan kawan2 dia lagi....apa lagi! fofular lah.bulan tu income ribu ribans

3. rerajin komen blog orang !...klo nak fofularzzzzz la...bila dah cukup top..tak nak pon tade hal.pasal orang yang nak komen blog hang nanti...

4. kena maintain rajin....buat entri selalu....selalu cerita benda2 best.makan tempat mahal, bercuti obersea...pastikan menarik! banyak gambar...tapi klo kena kutuk lek sudah....maintain cool. baru lagi ramai yang suka backing.ingat, selalu tulis blog, klo malas, sapa plak nak jenguk

5. letak banyak hasil kajian..amik kat website national geographic ka, google ka...info2 hebat pasal macam2 benda...ni pon orang suka, pasal dia tak payah nak bersusah payah mencari. termasukla video2 pelik youtube pon bole..i suka gaks

6. paling last, carikla kroni...bila kroni ramai baru la gempak.xde banyak follower pon ada gak kroni nak lepak kat blog. kroni ni ala-ala geng la.ada gak i tengok ada geng tu siap buat gathering ada press lagi. cam tu la nak fofular! pandai wat kawan.betol x geng?

ok...

 its kinda funny jugak his/her thoughts on how to be popular hhahahaa
watever lah

macam tu eh?
hehhehee...
well then...i am a nobody.
definitely xmenepati any of criteria 's above
huhuhu

patutla income nuffnang dapat skali je hahaha
anyway,

anita,
thanks for this
'I'd rather have a handful of close friends than 10 faulty ones'

 
 xkisahlah popular ke x ke, ada org nak kawan ke xnak ke...i tulis for me
itupun bila ada masa 
( honestly...yg mmg susah nak ada)


kesimpulannya me n my fren laughed our heads off
n then she said..."xpelah...baca jelah urs...i xreti nak buat all that"

hahahaha
me neither....

then kitorang cerita resepi for buka...

motif??? 
xde motif...
saja nak share


sengal me


update : eh eh eh....ni bukan i tulis tau! i copy paste...dont get any ideas aaaaaa

6 comments:

Elyn said...

hehe senyum2 i baca email u dpt tu

senioritasara said...

elyn...hahaha...tau xpe.gelak besar i baca...

Jasmin Hassan said...

Camtu ke? Adeih. Tapi lawak k.

senioritasara said...

jas : tah...i pon xtau...i tukang copy paste huhuhu

Drama Mama said...

hahahaha macam-macam lah. tapi certain parts tu memang betul kan...blog2 yang fofular ni mesti orang2 yang hot...kaya meletops or rajin tulis gossips. sebab blog diorang tu yang best nak baca kan. macma blog i ni apa ada, ari-ari cerita benda sama. bohsan!hehehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

senioritasara said...

kak bai...ada jugak betulnya...no wonder i xpopular also...ive got nothing hahhahaa...xpelah...yg penting, semoa orang happy

nuffnang