Monday, August 16, 2010

baby is eating now!


since rafiq turned 1 year
he refuses to eat baby food
he does but in a very very small amount
he wants to eat whatever he's eating
which is not really good for him....sebab yelah...ada oil, cili api especially sbb mama n papa suka pedas, ada garam n stuff
whenever i cook for him ill always use EVOO ( extra virgin olive oil ) and kosher salt...
so of cozla xsedap sgt...
 he wants our food
penat2 i perah otak fikir nak masak apa...
makan 2,3 spoons...then dah...
xnak...dia keluarkan balik n mash them on the floor...yurrrkkksss!

n then,
as adviced by his PAED
we tried this

1 tablet a day for babies 1-3 yrs old
rafiq xreti lagi nak isap the tablet
asyik keluarkan from his mouth
so i pecahkan n bg dia sikit2
and now....

hes eating....
like a regular baby...
healthy food...
cooked by mama
yahoooooooooooo


so today

fried chicken macaroni for breakfast
good boy...eat with ur right hand ok

and
homemade salmon+vege mozzarella bites for lunch

sedap...
nasib baik mama xposa hehehhe


im so happy...
baby makan banyak2 tau!

cayang baby

4 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

sama ngan anak sy...memilih,susah nak mkn..huhu. ade cuba appeton gak,mmg menjadi kan... :) tp sy bg yg jenis syrup...senang skit,letak dlm susu dia je... :)

Mea Myra said...

yey! rafiq dah nk mamam, babe age mcm ni mmg they all become sooo lah memilih.. tau je makanan kita lagi sedap.. haha same goes to sascha.. but now dah ok ape yg kita bg dia mamam.. tp tgk mood, kalau mood dia tanak mamam dia sanggup minum susu for the whole day ;p.. good rafiq n bravo mama! mwah~

senioritasara said...

hi mama rifqy n darwisy : ada eh appeton syrup...nak cariklah.xjumpa the other day.lg senang kan.thanks for the tip!

myra : yeaaaayyyy...memilih sgt.thank god now dah makan....sascha zara hehehee makan tau...mwaaaahhhh

nadja said...

wahhh dah besar dah rafiq...

nuffnang