Sunday, July 12, 2009

2 months already?

that was fast...
mcm baru smlm tgk the 2 lines on the pregnancy test stick
skrg rafiq dah 2 months...
bila kenang2...the first weeks balik ke rumah from the hosp dgn xlarat, jln tunduk2, perut sakit...
sakit kepala sbb xckp tido (ms pregnant keje tido je ka)
xreti plak tu jg baby...rasa mcm semua xkena...
tension...stress..


n then cik mah dah xde, my sis bella pon da balik
mmg xkeruan, rasa mcm xreti ...
afraid to be left alone with rafiq....
sampai skrg...
dah boleh handle semua sendiri

alhamdulillah
mmg betullah, naluri keibuan tu mmg boleh buat kita cekap terus
walaupun mmg penat sbb xde masa untuk buat hal sendiri
tapi puas n happy
sampai bila dia tido lama2...kita yg nak kejut dia because mcm dah xde kerja nak buat
nak borak2 with him...
hehehhehehe...
rindu pulak klo dia tido lama2

im so happy...rafiq makin lama makin senang nak dijaga
siang dia xnak tido tapi dia nak main2
n he loves watching tv
nak kena subscribe channel cartoons after this
now,
if i need to kemas bilik or jemur n angkat kain...
he can be left alone in front of the tv
tgk cd baby einstein....
duduk kat my nursing pillow dgn best, lepak, siap angkat kaki sebelah sbb syok
bukan nak bangga sangat tapi rasa mcm lega sbb dia xbyk kerenah
at least i can do the simple house chores tu, xpyh tgu smpai hubby dearie balik
tapi mmg la xlama kan...
his attention span paling lama pun 40 mins...
itupon if i perhatikan dia, dia tgk tv, pastu pusing cari mama, n then xnampak mama, dia tgk balik tv, dah boring lagi, tv aircond, tgk tv balik, pastu boring tgk sofa...hehehehe....

klo nak pergi jalan dia duduk dlm car seat tgk movements kat luar...
tapi klo kete berhenti dia cam merengek a bit...
sbb dia dok syok tgk pokok , rumah semua mcm bergerak kan...
plus dia tgk lamaze toy tu bergoyang2 dia khayal...

yesterday we went to pantai bekenu...
dgn family kak b...
last..before they all pindah kl
(UWAAAAAAAAAAAAAA JELOUS)
1 hour drive from our home
rafiq tido je
sampai sana, hujan lebat, so we all sewa 1 room kt lodge situ, makan lunch
then hujan dah stop kitorang jalan2 la kejap.
buat syarat sbb dah jalan jauh kan...
rafiq tido lagi..
sedap kot kena angin pantai...
opssss mesti ada org marah ni sbb bawak baby pg pantai...



sedaaaaaaaaaaaappppppppppp



again...
kami pasangan gamble...
yg penting tawakkal n doa..
insyallah xde apa kan

today kawan2 hubby dearie dtg
celebrate rafiq's 2 month birtday hehehhe
ada anak kecik xboleh la masak beriya
i wanted to
tapi rasa mcm xsempat je nak masak dlm masa 3 jam dia tido this morning
so mihun goreng, ayam rempah jelah...
tu je yg termampu.
next time ya guys...
bagus everyone yg dtg siap basuh tangan before masuk rumah...
yelah semua pn ada baby kecik...
kena jaga kan...
thanks guys..
n thanks for the wonderful gifts...
mmmuuuaaahhhh


budak yg asyik tgk org ramai



ramai kawan rafiq...hehehe



bukannye heran org jerit2....tido sedap je



see rafiq....ramai kawan......
xnak la mama...rafiq nantuk...


8 comments:

ienaadifisa said...

ala..
takper sarah..
insyaallah.. selamatnyer..

takat bwk g pantai kena angin skit2
takper kot..

hehe iena pun gamble jer dlm byk benda yg iena buat

nabilah said...

eeee budak gomot

Edge Azwan said...

Happy 2 months Birthday Rafiq..

Zezzatty said...

hye rafiq..

happy 2 mnths syg...meh mommy eh aunty nak hug :D

Amalina Hanisah said...

hye rafiq selamat 2bulan! :)
hee, nape takley bwk g beach?
zara pn tgk baby einstein, sonok je die! :)

senioritasara said...

iena : betol...yg penting tawakkal

namblah : domok montel

egde : thanks papa rayna

zatty : thanks mommy...eh aunty hihihi

amal : thanks mummy zara..tahla kenapa xleh.tp ada jugakla org bising...i dunno.me not superstitious.dun care kan hihii

Shmea said...

rasanya.. bwk gi beach boleh kot. cuma takut kalau baby kena angin pantai tu. nanti sejuk sgt ke, ataupun masuk habuk.

yg lea pernah dgr, tak leh bwk gi masuk hutan. mcm air terjun or sungai.

senioritasara said...

shmea : hutan n air terjun mestila xpergi kan.mcm dangerous pun ye,...hehehe

nuffnang