Wednesday, June 3, 2009

tummy oh tummy

ehehhee...actually blom complete pon my slimming regime..
ada lagi lemak2 tak tepu kat perut ni...
dulu perut keras...xde lah muscle kan..but lean lah..
adossss sgt la xmalu
masa mula2 bersalin tu mcm sakit ati plak tgk my tummy
the excess flabs tu mcm goyang2 time jalan..
nasib baik dr aida bg bengkung khas for org yg ceaser...
boleh la support the ugly fat
klo tak dia mcm tolak ke bawak kena kt luka tu sakitla jugak
so pakai bengkung tu boleh jalan tegak n susukan rafiq comfortably..

bengkung dr aida bagi..senang nak bukak..strap on je

but still...
xsabar nak tgk my tummy balik ke asal
hubby dearie dah promise...marie france bodyline..
but first he said...habiskan semua jamu n ubat2 tu...
mahal k...
klo tak berjaya baru marie france
(promise tapi muka kesedihan hahaha)
opppssss...baik bossss

since last week dah start pakai bengkung yg ikat2 tu
dr said i can start after 2 weeks.
yes yes yes
tapi the flaw is...bengkung ni dahlah leceh nak pakai klo xde org tolong
pastu if nak g toilet...mmg gelabah..sbb susah nak bukak hehehe
tapi mmg selesa..
n rasa dia ikat perut
eventhough tak ikat ketat2 sbb takut luka dlm xbaik lagi kan..
buat syarat je

bengkung ikat2...


cam biasalah...mandi guna lulur nona roguy
sedap..but bau dia ngeeee...
hubby mmglah xsuka bau jamu2 nih
plus, hes the one yg kena scrub the floors every time i habis mandi...
guna lulur kan nnti dia habuk2
lepas tu sapu krim bengkung NR
bau dia pn yucks jugak
plus habis kain lapik dlm bengkung tu jadi kuning n bau
every day kena tkr kain baru untuk lapikkan dalam bengkung
leceh le...
last2 xguna pn this cream
pakai cream halia n limau
bau pn sedap..n panas...sedap je rasa perut

yg sapu2 mmg xbanyak..
malas pon...
org kata nak sihat biar dalaman n luaran..

for the scar tu i sapu mederma..
dr aida yg prescribe..but the scar mmg sangat bawah..xnampak pon..so sebenarnya xkisah sangat
just the tummy...
oh tummy
nak g gym blum habis confinement lagi...
tgulah lepas ni...

pagi n mlm i makan healin (gamat)
nak makan gamat fresh mmg xlalu tekak
so far rasa dia ok...
after bfast makan pil haruan leesa formula..
zatty recommend hehehehe
better than pati ikan haruan
the first few days after delivery makan pati tu...
yucks gila...
mmg nak muntah..
so baik mkn yg pil...

dr aida bagi ginseng pils.
untuk cepat baik n also banyakkan susu..
susu pulak...pagi minum anmum n malam b4 dinner minum alpha lipid
alpha lipid ni mmgla sgt bagus..
mmg banyak susu lepas minum ni
but very expensive
180 satu tin..
nasib baik shell bayar wahahaha...
lepas ni kena beli sendiri xdelah kot.

bab2 makan time confinement ni yg paling seksa sekali
sejak mak mah balik xdelah pantang sangat
makan je vege n fruits
time dia ada mmg la muka dia mucung
marahla tu
but i still makan ikan/ayam or daging bakar letak rempah2
with sup sayur...banyak carrot putih..
ada jugak terbabas makan pizza ari tu.
hehehehehhehehe...

ramai org ckp naik baik cepat if ceaser makan oranges banyak2..
so makanlah navel oranges..
sedappppp...dia xmasam sangat
mmg xsuka mkn benda masam..time pregnant loya2 pn xmakan benda masam.

huuuu...
skrg ni tummy dah slim la sikit
but still rasa mcm flabs..
but good news..dah boleh pakai balik all my kebaya's and jeans..
my skinny jeans...yeahhhhh
hubby dearie kata...nasib baik..
klo x dia nak beli mummy jeans.
halllooooooooooooooo!!!!!!!!!!!
no ok..

xpe...usaha tangga kejayaan
nasib baik xpayah diet teruk2 sangat
sbb BF mmg best
makan2 dia kuar balik
hehehhee

u can do it...sikit lagi...just a little bit more...dah boleh pakai semua baju lama..tapi ketat sikit je


rafiq menyusu banyak2 k..
kasi mama cepat slim

2 comments:

Zezzatty said...

pil ikan haruan tu ok kan...tp org kata pati ikan haruan tu lg cpt elok.xkesahla pape,i mmg tak bole telan pati tu...huhuhuhuhuuh..

senioritasara said...

zatty : pil tu ada jugak rasa sikit.but telan terus xdelah rasa.better than the pati.dah try da 3 hari 1st.dahlah luka still sakit.pastu rasa nak muntah.sakit perut menahan...thanks bg suggestion...

nuffnang