Tuesday, June 16, 2009

a bibik on my own

si tonet yg xtau senyum...tau kembang idong je hahaha


aunty bella bibiks sementara


papa ni selamba je bukak seluar rafiq


papa pose, mama pujuk saya, saya...nangis


apa ni? tgk camera la rafiq



my sis dah balik...
all this while dia lah jadi bibik lepas cik mah balik
masak, kemas semua...

so now patah tangan, kaki sume...

luckily hubby dearie still on his 2 weeks leave..
mgu depan baru start keje balik
so at least xde lah terus kelam kabut sorang nak urus rumah n baby

yesterday bawak nabilah g jenjalan..
mana tau nak beli apa2 kt sini ke
(macam la miri ni ada apa2 pon hahaha)
hubby dearie belikan dia kek lapis...
tp tgk rupa pn mcm xsedap
xtau mana yg sedap kt sini
ada la this one place kt miri yg sedap...tapi a fren kata dia pernah tgk sendiri org tu buat
lets just say...mmg terkeluar balik isi perut huuuuuuuuuu
so hubby dearie beli je kt kedai yg we all selalu mkn nasi beriyani sbb kedai tu bersih

so today...
si rafid dahlah mmg suka xnak tido skrg
so kenalah layan dia...
mlm je tido..
tu pon bukan straight
huhuhu
layan dia = to dukung...
haduh sangatla penat...
pagi2 tidokan dia, buat breakfast...
me n hubby dearie mkn la cepat2...
sbb dari pukul 5 dah berjaga dia xnak tido..
lepas makan...mmg dha xlarat bukak mata...
i kuarkan semua benda nak masak...
pastu me n hubby dearie...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..sesama dgn rafiq

bangun dah pukul 10..
kelam kabut la nak masak
nasib baik si tonet xbgn lagi...
buat laundry sambil2....
basuh semua pinggan...
kemas dapur...

xsempat lagi siap masak...
dia dh bangun hehehhehehee
nasib baik bakar ikan je tinggal
so letak jelah on the grill
pg la layan BF dia kejap...
lepas tu hubby dearie mandikan dia..
dah siap2 hidang si tonet xmo tido plak...
eh ngade...
lama la nak dodoikan dia...
barulah i dpt makan...
lepas tu hubby dearie plak makan
kecian dia...
penat jugak layan baby
nak study lagi...

nnti i jaga rafiq ye..
sayang leh study ngeeee

oklah mau layan tonet da bg uweeeeeekkkkkkkkkkkkk

ps : namblah....spend the money wisely..penat abg ashrul keje nk carik duit wahahahha..aka...belikan kakak jeans baru ngeeeeeeeeeeeee...wek


2 comments:

nabilah said...

didnt expect for the money..
abg ashrul dh pesan ye smlm..
dia kte duit tu gune buat beli spek mhl2(mmg tak ah nk gne duit sndiri)..die xde ckp pon duit tu tolong belikan kakak jeans baru..hahaha
weit syemak kte slmbe je amik sua die..hahahaha..
p/s:baba bengang cik mah dok umah dia lama2 hrtu...

senioritasara said...

bella : mesti ah guna duit bb....pdn muka bb sapa soh g amik.sendiri crk pasal...

nuffnang