Sunday, May 24, 2009

rafiqs 1st portraiture...


papa n mama outdoor photog


after akad eheeeemmm....

hasilnyaaaa...ini dia....





baru pas mandi la


mulut nganga kena agah dgn mama n papa


smileeeee


kiss mama


mmmm papa mucuk

everyone knows ashrul n sarah mmg photoholic..
pantang ada any chance nk bergambar mmg suka je...
both of us mmg suka berposing...
sgt la best dpt hubby yg mmg sporting n xkisah...
yg paling bestnyeee dapat plak baby yg sporting
dia mcm dh biasa dgn bunyi camera...
sikit pun dia tak nangis

my brother (uncle afif) came yesterday
semata2 nak tangkap gambar rafiq time merah2 lagi
tak merah dah pon...dia dh montel2 sikit heeee
hari ni pukul 4 dia dah balik dah
so peluang nak buat photography gempak2 mmg xdapatle..
kesian dia
paksa2 rafiq bangun tapi rafiq mcm org kena dadah last night
tak nak bangun pulak...
so pagi ni lah baru dpt tangkap gambar
dia bangun mcm biasa around 9
nyusukan dia kenyang2...dia dh mcm ngantuk balik..
time menyusu tu hubby dearie potong his nails..
sbb nak bukak mittens kan..takut he scratch himself..
takutnyeeee...halus sgt kuku...risau terkena his fingers.
tapi..alas...berjaya!!!

then i took off all his clothes..
usually dia nangis time ni..sbb sejuk kan
kitorang wrap dia dgn hooded blanket tu
dia senyap je
tangkap gambar dia pakai baju dulu...
mmg hebat betol anak mama ni
gedik cam mama n papa...
syok je dia tgk camera tu depan muka dia
dia mcm khayal dgr bunyi click2 tu
hehhehehe

muncung2 his mouth n nganga2 dia dgr both me n hubby dearie agah2 dia..
we dont want him to be scared
because we positioned him on the couch, alone..
dia relax je...
pastu tiarapkan dia..
mmg nak ajar dia tido like this tapi if hes awake mmg dia tolak2 kaki n kepala dia
dia xsuka kot
kali ni dia ok je
mmg perasan ok this budak...
hahhahaha chomeeeellllll

dapatlah snap2 his pic for half n hour..
pastu dia boleh kencing on the white cloth hahahaha
sikit lagi nak kena target...
papa's face...ngeeeee

anyway..tgulah nanti balik kl, buat another formal photoshoot
with baby putra,qasih n harriz..
masa tu masing2 dah besar sikit..xdelah asyik tido je hahahaha
cant wait...
thanks rafiq for being such a sport. walaupon kejap..

love
mama n papa


6 comments:

care said...

both of u as mama n papa,be a role model to that 'gift'. jaga aurat..so dat, ur mom (yg bertudung litup,kemas..:)) will b proud..

senioritasara said...

baikkkkkk care

Shmea said...

awww comelnya dia. cepat je dah besar. i think rafiq looks a lot like u, kak sarah. :)

senioritasara said...

shmea : hihihihi..ye ke.ur among the fgew yg ckp mcm tu hihihi...most people say mmg cm my hubby hihihi

nurulhaza said...

eee..sgt comel n fotogenik!!comel!!comel!!

senioritasara said...

nurul : tima kaceeehhhh...biasalah...ada gen2 perasan cam mama n papa

nuffnang