Tuesday, May 5, 2009

ana dah selamat...

this morning bangun sangat refreshed. no contractions wat so ever. i slept like my baby slept...sangat nyenyak. baby ni naughty ni xnak gerak2...bila mama tepuk2 perut baru dia kick...sikit je..xpelah. papa said ur heart beat laju je...so oklah tu. xpelah. today my show dah xde. yesterday the whole day kuar. so hari ni lepas lepak2 kt rumah sementara hubby dearie siapkan his housechores ingatkan nak kuar. hubby sibok nk beli new gym shoes. miri tgh sale skrg. so oklah...nak keluar tu check hp...eh..rupanya ana..my coursemate masa tesl dulu ada sms..alahai kesian dia. dah 2 jam dah. she said shes already admitted and has been induced twice. she mentioned how much pain shes going through right now. i know...ive read it. inducing labour mmg sakit...imagine all the 3 stages of labour at once. told her ill pray that everything goes on smoothly. she didnt reply. anxious!!!
lama ok nak tgu the sms saying semua nya dah selamat. i pulak yg nervous. ive been cool all this while. now im having my panic attack again. i think secretly im not ready yet. although a little part of me nak sangat baby ni kuar cepat but another half is still in denial... maybe sebab tu i dont feel that eager kot. relax sangat pn mcm pelik. tah
well....at 610 pm, she smsed me again saying dia dh selamat bersalin ikut tingkap but both her n her baby boy ok...xkisahlah ikut tingkap ke mana ke...yg penting semuanya selamat. im so happy for her...althogoing i still cant imagine myself going through it all...
bilakah mau ready? sbb tu kot baby xnak kuar lagi. mamanye belum betul2 ready. heheheheh

baby...bila?cuba bagi hint kt mama

love
mama and papa

6 comments:

Zezzatty said...

dear,induce mmg sakit sbb mcm paksa kan.i dulu pon kena induce 2 kali last2 cser jugak.

huhuhuhu.

i doakan u slamat semuanya..AMIN..i plak yg over excited!

senioritasara said...

ehehhee...thanks zatty..mmg excited.tp tgh cool je nih.
smrg ckp induce sakit.klo dah terpaksa i lalu jugak.selama baby ok je dlm ni biarlah dia decide bila dia nak keluar..ada my fren kena induce 3 hours dah bersalin normal.but ramai yg xbernasib baik jugak.depends on org kot..i dun think im dat strong.i dunno.we'll just have to wait n see heheheh

shila said...

my experience induce is totally different.

i dilated to 2cm without feeling anything, tapi sebab badan dah terlalu tak larat and tak sabar sama, i decided to surrender myself to hospital and suruh induce aje. =P

tablet inserted at 12pm and sampai 8pm i tak rasa apa2 contractions even reading showed ada contractions. at 8pm tu dah 4cm.

cuma bile doctor broke my waterbag pukul 9pm, baru saket tu datang like babomkebabom but alhamdulillah, pukul 1am dah fully dilated and ready to deliver.

so, induce punya kesan lain2 kot untuk lain2 orang? don't worry, sure you can do it naturally. ;)

the only i remember, i had a tremendous amount of walking masa pregnant. i think it helps. so much~!

may you have a safe delivery ya...aminnn

senioritasara said...

shila :alhamdulillah u senang je.ada jugak my fren yg senang mcm u.lain2 effect on lain org kan...harap2 everything goes on smoothly.klo dah kena induce doa jelah semuanya ok...congrats on ur newborn

Zezzatty said...

sarah & shila,itulah..i rasa depends on org kot..my exp..masa 4cm tu..sakitnye Allah je yg tahu..

nak kata byk jalan,sehari sblm bersalin tu i siap p opis.hihihih.

nway sarah,be cool..masa sakit contraction tu u doa byk2 k.. ;-)

i tau u kuat.actually bila baby dh keluar,sakit contraction tu kita xingat dh mcmana sakitnye..

senioritasara said...

dats y when my frens jumpa their babies...theyre like 'xsakit pon"...hehhehe.happy sgt smpai lupa. jgn kata berjalan, siap belly dancing kt rumah.sbb ada baca itll speed up the process...hehehe...thanks zatty...amiiinnn

nuffnang