Tuesday, May 19, 2009

alkisah rafiq ku




tido mcm2 pesen


anak mama kuat menyusu baru smgu dah montel


dia sbnrnya xsuka tido dlm buai ni....nak tido dlm bakul jugak

anak mama yg chomel ni...
mmglah xpuas tgk kerenah anak sendiri
mmglah newborn babies tido around 22 hours a day.hahahaha so jgn haraplah dia nak main semua toys yg papa dia belikan awal2 ni kan.hahahhaa.
tapi tgk kerenah dia masa tido pun dah sangat mengkhayalkan
imagine a baby boleh buat mcm2 facial expression masa tgh nyenyak tido
senyum sikit, senyum lebar, muncung, kerut dahi, keluar lidah...
hehehhe...so cute
mcm xpercaya at last this small human being yg selama ni dok tendang2 my tummy is finally in front of my eyes

baru 1 week
rafiq dah tembam sikit...
masa mula2 keluar dulu alahai tulang je
nak pegang pn takut sangat
takut dia patah...
dia baru nak belajar tido meniarap...
tapi everytime me n hubby dearie pusingkan badan dia, dia angkat kepala n tendang2 kaki dia sbb xsuka...
kuat k.baru seminggu dah angkat kepala...

rafiq mmg kuat menyusu...
mmg sakit k.
sampai berdarah n sore my tuuuutttt
klo boleh every half n hour dia nak bergayut kt situ
sambil tido pn boleh buat gaya mengisap...
sabar jelah

tapi anak mama yg tomel ni mmg baik...
xkuat nangis
klo mandi ek sikit je
pastu diam...mata buntang je pandang everyone..
hehehhehehe
klo nak susu mmg dia nangis..
smpai lah dah dapat barus senyap
suka dera dia kdg2 ...
dah letak kt my chest pastu saja je buat xtau...
marah dia..hehehehehe

smlm pusat dia dah tercabut dah..
tak nangis pun dia..

yg paling best rafiq xde kuar kuning langsung
maybe sebab dia mmg fully BF kot..
cik mah kata..petua org tua..jgn bedung anak 24 jam..
sekali sekali bagi bukak..dia xdelah kena kuning..
hmmm xtaulah betul ke x
tapi hubby dearie everytime lepas subuh dia bawak rafiq kuar jalan2 kt depan..
lepas dia dh menyusu le
klo x mmg la dia merengek2 kan...

satu lagi...si kenit ni pandai ok
klo duduk ngan atuk ke nenek ke,cik mah ke..dia senyap je
terkebil2 tgk tv
tah faham tah tidak
tapi...klo mama n papa dia yg pegang start la gedik
saja je
nak kena layan...cheh

tu jelah kot for now...
penat dah duduk nak baring pulak...
bubye...
muah



6 comments:

i am a mummy said...

dani dulu tak bedung langsung. pasal dia cepat panas n keluar rashes. hehehe.. the first week je bedung lepas tu..mmg tak..btw, comel okay!

senioritasara said...

rinie : mekacheeeeeeeeehhhhhhhhhhhh.....si tonet ni pon xsuka bedung...agak mengada.rafiq xde rash pulak but i yg kena rash.tidaaaaaakkkk.pelik betul i nih.hhahahaha....nways...i nak jugak beli itu sling.jelousssss

Zezzatty said...

sarah,rafiq sgt comel :D

semangat dah diaa...

senioritasara said...

zatty : kerana fully BF..ouch terus sakit my n*****s...hehhe

nurul said...

aisey..sgt comel.. :)

senioritasara said...

nurul : tima kaceeehhh

nuffnang