Thursday, April 30, 2009

work ... or not...

supposedly today i need to go for my 38th week check up. lupa pulak hari ni labour day. so nampaknye tomorrow lah. yelah...xperasan today cuti. lepas bagi hubby dearie makan bfast, biasalah...i always tidur balik hehehe...bangun2 je tgk dia pakai dh siap mandi tapi pakai khaki shorts and tshirt. ingatkan dia nak g gym eh rupanya pegi kerja. lupa plak...org gali minyak mana cuti. huhuhuhu... org kt rig tu biarlah dia menggali, yg hubby saya xpayah la pagi kerja kn....but then nak buat mcmana...semua nya berkait.
xkisahlah...sama je any day for me. plus i think its better than staying at home and waiting for him everyday. at least he only works for 2 weeks. hehehe. honestly, mmg bosan duduk rumah. sangat bosan. cant imagine nnti time confinement. lagilah bosan. tak boleh keluar langsung. sometimes rasa mcm otak dh tumpul. nasib baik mlm2 baca news kalau tak mcm katak k...

hubby dearie dah loosen up to the idea of me working again. but xtaulah if i want to after baby rafiq's born. everyone whos working here has a maid at home. mmg xde nursery yg jaga babies kt sini. i dont trust anyone to be my maid. esp when im leaving my kids with them. curi semua barang xpe. but dera my babies and bawak lari mcmana?huaaaa
klo nak kerja actually i can start anytime. me je pending2 lagi kt curtin univ tu. nak buat mcmana...malas nak fikir kena amik cuti n all that. pastu nk fikir sapa nak jaga baby lagi. klo duduk kl kan best...so many options. haih...
nak bukak bisnes...hubby dearie said...he doesnt like the idea of him investing pastu kitorang just leave the business for someone to run. nnti org tipu kita..huhuhu..pulak..xkan nk open something here. almaklumlah...mmg xnak duduk miri lama.
but i know...if i dont start working in the future...i never will...mesti dah malas. i keep on telling myself that. yet cam dah start malas2 dah skrg hehehehe...considering hubby dearie still pays me whatever i earned while working before. financially yes, but i know its not me working...
i miss the environment. the deadlines, the constantly bz part, the stories i tell him before we end the day (dulu kan bergayut kt fon je hehehe).
maybe i wont miss it after becoming a full time mummy. maybe i will...
lets see what happens hehehe...
13 more days to go..im not anxious anymore. i really am enjoying my time alone with him. we know a lot will change after this...heehehehehe...loving it!


love
mama and papa

2 comments:

Zezzatty said...

sarah..i plak skang ni rasa nak berhenti kerja :-P

and yes,maid sekarang susah nak dipercayai..those yg dpt maid yg bagus tu mmg syukur sgt2 dah..

for me,susah senang tunggang terbalik pon biarlah kita sndiri yg urus rumahtangga.i ni nnti dh start kerja mmg kena jd ala2 super mummy.nak kene jg rayna,balik kerja mestilah nak kene masak..sian hubby,dh bape bulan ni dapur tak berasap..ehehe.

senioritasara said...

zatty : mmglah pening bila fikir nak kerja, jaga anak, urus rumah. baru anak sorang mesti dh kelam kabut belum ramai lagi. mmg susah nak percaya maid. nak hntar anak nursery pn pening. nnti sorang budak sakit semua kena.hehehehe....but i miss working...cuma mmg dah syok plak dok umah cam malas.tulah...u cant get everything kan

nuffnang