Sunday, January 3, 2010

attention seeker award goes to...........


my lil prince

rafiq zulkarnain

he just loves to....


* climb on my body or papa's bila tgk both of us lepak peluk2 ( oppsss ) depan tv or on the bed...and then he will squeeze himself into the middle...kaki semua kat muka mama, butt kat muka papa...pastu tiba2 kiss my on the lips...nak say i love u la kunon? ke nak menyempit ni??? 

* he will cry for no reasons if im bz doing something...pastu bila BF dia...nyonyot 3 kali n then dia pandang I dgn mata bolat...as if "apa?sapa nangis?gotcha!!" and then sambung main...sabar jelah





my cayang double trouble...notty2 bam bam bucuk


* he will sit in his playpen bila terjaga mlm2 n then call "apappapaaa" pastu nangis mcm kena dera calling papa to get him out ( ni mmg kerja papa.i xpnh bgn angkast rafiq)...n then bila hubby letak him next to me , he will hug me , put his palm on my b**bs and then tido...susu xnak plak.nak menyibuk bawah ketiak je

* he plays on his own, and then if i bgn je nak pg toilet ke kan...he'll suddenly starts panjat sofala, TV cabinet la, almarila..and then pusing pandang I muka notty....of course la mama will patah balik n get him...gedik tau!

* if im bz onlining, dia sibuk nak BF pastu nak terus tido on my lap.klo bgn nk letak dia genggam my hair kuat2.hes doing that right now..lenguhnyaaa..


* he wants to eat when other ppl are eating..so kdg2 i pura2 makan benda yg dia makan..so that dia pn nak makan...dia tau his bowl dgn org lain punye mangkuk..so he knows we're tricking him.so kenalah i makan jgk at times.
also, he doesnt want to eat the same thing in one day. pagi lain , ptg lain...
pastu klo makan mmg kena ckp2 dgn dia...or nyanyi2 .. or kira 1 spoon, 2 spoon.... klo x dia marah. esp suap n i tgk tv. dia mmg marah. tp klo kita buat semua tu dia mmg pndang tpt lain sbb dia kunon2 malu hahahaha 


noooooooo not apple juice nooooo


*  klo dia dah pro satu benda tu and i ask him to do it again dia mesti tak nak...kadang2 dia saja je tgk i muka notty mcm "mana ada" ...tp kalau biar sorang2 amboi!!!!!!!!!!!!!!!

- dia suka serang grill depan tu panjat, diri nak tgk papa dah balik ke blum
- panjat TV cabinat xnak bg mama tgk tv


- panjat keluar walker...semalam the walker tu sebelah sofa, i went to get the remote, tau2 je dia dah duduk atas sofa...stunt apakah ini????bertuah betul

* dia sukaaaaaa sgt i urut2 sambil nyanyi2 sambil geletek2...mesti dia sengih besar nampak gusi yg xde gigi tu and then pandang tpt lain. malu la kunun.....but if i stop dia tgk i blk...hahahahaha gedik!!!!suka suka


* if i pick him up to put him in his walker dia akan kangkang, n thn bdn n kaki dr msk dlm. unless i dah tjk his feeding bowl, or i run around him , dia sukala nk kejar. last2 walker tu jd mcm feeding chair plak pupose nye

* he will drink plain water in his sippy cup or cup only. klo letak dlm botol dia buat muka disgusted . nasib baik when eating hes ok minum byk2 pon. tp time2 lain mmg dia tak nak.nsb baik still bf...so oklah sbb bm pun mmg air kn.and he hates fruit juice jgk...klo fruits ptg2 bg dia gigit2 dia nak.



* skrg suka turun dr tpt2 tinggi.sbb dah pro turun dr blkg wooohoooooo...penat ni ajar dr baby.tp bila dia dah pandai dia over2 asyik nak buat je and then kdg2..dia excited pastu duduk kat edge tu.nnti jatuhla kan...so kena always monitor...masalahnye..bukan monitor bila naik je.kt bawah pon, tau2 je dah panjat naik n nak turun . sgt extreme..

 


(mama lina ni rafiqs video. nnti letak aleesya's ok)


im amazed at how far PATIENCE with our little ones can go a LOOOONNNGGGG way!byk sabar betul.klo dulu sikit je kerja n penat mesti melantak tido. ini pasal anak...kdg2 tu sakit2 blkg sbb pg pasar pun angkut jgk. berdua je plak tu. serious...only a mama understands all this and is willing to do all this

 either way...


im really happy

 rafiq's progress has been amazing.mestila puji...bangga tau.sapa tak bangga dgn anak sendiri kan? yg lambat tu tang gigi je.pastu dia small ehehehehe...sbb tu cepat je kot sbb ringan. ikut size mama eh? hihihi nnti tinggi mcm papa  k. yg ptg bijak n cerdik. AMIN



21 comments:

Zezzatty said...

yeayyy!rafiq budak pandai..

cayanggg diee!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

congrats hero!ni nak bertatih dah ni,dah 7bulan ;)

senioritasara said...

zatty : yeayyyyyyyyyyy...thanks mommy cayang.cayang mommy jgk

steph : thanks a lot mommy dear. i think soon~!habisla i penat after dis

LiAnA said...

yee haa...time ni u bleh relaks lagi coz dia tak membuas sgt.. once dia dapat kaki.. siaplah u.. :p

Anita, Mummy Adzryl said...

yeah. every moms shud be proud of their child kan. rafiq nye ptogress mmg cepat! u shud be proud. heh. sket lg sure jalan dah ni. awwwww. cepat kan? mwahs rafiq!!! :)

Lina said...

rafiq's a smart lil boy... =)

ezan said...

clever boy! ni yang buat lagi x sabar nk jumpa rafiq ni... =)

CuppyCakeMommy said...

lasak..cancel la nk babysit rafiq nanti.ekeke

Cikpid said...

wah..comey n terror aa die ni :)

sonok kan tgk perkembangan baby?

senioritasara said...

liana : adoi...i dah terbayang ehehehe...mmg i terus jd tulang asyik kejar dia

anita : yes...we have to be...insyaAllah...eheheh

lina : thanks mommy

ezan : yeayyyy..rafiq boleh main2 toys dgn sarah

siti : ui...dah ckp dah dr awal...xpayah..nnti i dtg blk pick up rafiq mommy siti dah terdampar kepenatan..hahaha

cikpid : thanks mommy.mmg best,rasa terharu eheh

wina said...

bravo rafiq hero!

owh yes..we moms have the every right to be proud of their child to the max..lantak la ape org nk cakap..anak kite kan? :-)

Jasmin Hassan said...

oh my god..rindunya kat rafiq!

Drama Mama said...

hahh i love that pic of him kissing himself in the mirror. hehehe comelll!!!

senioritasara said...

wina : thanks mommy dear..yes we do...esp when we did our very best to ensure they progress magnificently.

jas : we miss u too darling

baizurah : hehehehhe...me too...sgt perasan

Lea Shmea said...

seronok tgk perkembangan rafiq. harap nia pun cpt belajar mcm abg rafiq. insyaAllah. hehe.

Intan said...

One clever boy!

Sgt happy kan tgk perkembangan anak kita nie one by one :D

Farah said...

hahaha memang attention seeker la rafiq..hehe ni belom ade adik lg ni..mommy kasik chance la ek..normal rasanye bf baby memang kecik sikit...ala mommy die pon kiut2 je kan.

senioritasara said...

lea ; thanks dear....not that fast.but im still proud.go nia..u can do it!

intan : akak...ehehehe betol.sgt seronok.

farah : agaknye klo ada adik confirm teramat2 jeles ahahaha.so biar xde adik skrg. ngeee.....rafiq ikut mak eh....small size ehehe

mas said...

pandainye....
ngn montot dia tu....hahahah..geramm...bgs2....

senioritasara said...

mas : ehehehehe montot montel

CatlinaFly said...

alololo...pandainye dia..nak kena ajar my e-ein nih turun mcm tuh...sy add u link k..:)

nuffnang