Wednesday, December 30, 2009

xde niat

sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Janganlah kamu dengki mendengki. Jangan kamu putus memutus hubungan, janganlah kamu jauh menjauhi hati, janganlah kamu benci membenci; hendaklah kamu semua wahai hamba Allah hidup bersaudara dan haram bagi seorang Muslim itu menjadi saudaranya tidak bercakap selama tiga hari." (Hadis riwayat Bukhari, Ahmad dan Muslim) 

its the law of emo-physics ... people u trust the most could hurt u the worst 


tiada lah niat bercerita untuk menimbulkan fitnah lagi2 menunjuk2. jika selama ini semua yg tertulis dlm blog ini berbunyi riak atau bongkak maka Allah akan balas semuanya dan tarik balik semua nikmat yg Dia berikan.xperlu saya nak TUNJUK baik dgn pura2...sbb lambat laun akan terbongkar jua.
dgn seribu kebahagiaan yg Allah bagi, maka sejuta kesusahan yg Dia akan berikan utk menilai sejauh mana sedarnya kita dgn nikmat yg diberikan.


dgn kata lain
"kalau hati saya buruk, maka lama2 rupa saya pun akan jadi buruk.xperlu tunggu akhirat kerana Allah bayar cash skrg"




ps : saya dah penat mendiamkan diri...baik pon salah, buruk pun salah...kepada insan itu, dgn tulus ( sekali lagi bukan nak facade jadi malaikat kat sini ) saya tau kamu membenci. tapi InsyaAllah satu hari nanti Allah akan sucikan hati kamu seperti mana doa saya kepada kamu kerana doa anak yatim yg teraniaya adalah setinggi2 doa. AMIN

11 comments:

Edge Azwan said...

I can't give any comment or amek port sgt.. what can I say: akan tiba pada saatnya kebenaran akan terungkap juga..

“Dan janganlah kamu campur adukan yang hak dengan yang batil dan janganlah kamu sembunyikan yang hak itu, sedang kamu mengetahui.”

(Surah. Al-Baqarah ayat 42)

~ SueHarriz ~ said...

aminnnnnn...itulah, kalo kita di pihak yg betul, buat ape nk takut, kan, sarah..?kalo rasa kita takde wat salah, then biarkan aje. Biar TUHAN balas...!!!

CIK NANA said...

Sara....
Kenapa nie??
Lately byk entry sedih2 kat blog mommies...
Nape nie...
Come on!!
Chill!!!!!!!!
:)

Mrs. Amie said...

Sume org, jgn sedih ok! Biasalah kat dunia nie mmg lah banyak ragam manusia.. kita mana boleh puaskan hati sume org.. klu sape tak suka baca blog u, tak payah baca kan.. mcm i la.. lalat mana ntah jahat.. sue pun kena.. kan Sue? So, biarkan jer ok! yg penting kita happy! yeay.. sume org pun happy..

Zezzatty said...

the truth is out there!

chill mommy!

ezan said...

agreed with others.. mulut org ni xleh nk stop.. ada je yang xkena.. ish.. macam dia je yang betul.. sabar je la.. the truth will owez be truth.. oneday! chill ok.. :)


ps: count me in... i nk join gathering.. :)

Gorgeous H said...

Sarah...

manusia berhati busuk disekeliling kita memang ramai.. Hidup bermuka-muka berlakon baik.. tapi..dibelakang mengata kita.. Sara berhati2 dengan 'kawan' yang macam ni ye..

luv u & Rafiq

-ur sis-

Jasmin Hassan said...

dont be sad babe... whatever it is, u always have me if u need a shoulder...u tau kan? time i susah u ada and i wont forget that... muahs.

wina said...

im sure Allah tau sape di pihak yang betul..x mau sedey² ye mommy sarah..kan new year ni :-)

happy new year!

Drama Mama said...

ohh ada orang benci u ke? well, chin up, coz in order for them to hate you they must care enough to ambik tahu hal u kan.so i guess it shows that they CARE jugak la. hiks

don't stop whatever ur doing becoz of their hatred. ramai lagi out there who love u for who u r. you go girl!

happy new year!

Intan said...

Sabar ye sarah...one day, sape yg buat salah pasti menerima balasan dari-Nya kelak...

nuffnang