Thursday, December 17, 2009

help me!!!!!

Rafiq wants me to be by his side all the time...
no more cartoons or toys
klo mama xde semua benda dia xnak
macamana ni????

satu kerja pun xjalan...
mmgla ada maid dtg buat kerja rumah...tapi xkan masak n gosok baju suami pn suruh dia?
yesterday i bought him a walker...
punyelah beriya cari yg byk safety elements...masa kat kedai siap gelak2 suka
siap kedepan n kebelakang n ikut i jalan
bila kat rumah, letak dia dlm walker pastu pg dapur nk siapkan bahan2 for lunch..terus dia sembam muka kt dashboard walker tu...nangis mcm kena dera
how?
he wants me to lay in front of the TV while he plays...
dia merangkak kesana sini pastu dtg panjat bdn i n then pg tpt lain pulak
yg penting mama cant go anywhere....
if papa balik pun dia so excited tgk papa...tp bila mama bgn senyap2 je dia perasan terus nangis...
dia mmg peramah dgn everyone...bersyarat..mama is always there

toloooooooooonnnnnnnnnnggggggggggg

camane ni??????




(ps : sekadar gambar hiasan..xde kena mengena dgn post...masa g kizsport dgn mama ani n mummy rinie )

11 comments:

nabilah said...

namblah rse sbb 3mgu asik ade org keliling dia...kt sne nk full attention la huhu

Farah said...

sama la afif kat kampung ni skang! haihh susah nak buat kerja jadinya..kalau die perasan i takde mula la melalak mcm kena dera.

Anita, Mummy Adzryl said...

uish.. adzryl skang pun suka nangis tiba2.. pastu suka teran2 nyaring suara dia jerit2.. x paham nape.. bila i angkat, terus diam seribu bahasa.. pastu lentok jer kt bahu i.. haih.. camna tu?? manja kan anak2 kita.. sib baik anak sendiri.. comel geram... so layankan jer.. hikk..

Intan said...

U know what Sarah, arissa dr kecik spi la...peel dia tak leh nak pisah lama ngan ibu dia.

Now lg teruk, kalo kat luar jenjalan nak berdukung je kerja dia pas tu tak nak kat daddy dia...kalo daddy dia nak dukung siap menjerit mcm "eh lu saper, tak kenal aaa mamat nie!". Sometimes je dia nak kat daddy dia...hu hu hu.

Sgt manjosss...ramai org kata anak pompuan sllu nya manja lebih ngan ayah and anak lelaki sllu manja ngan ibu but not arissa...hu hu...letih mmg letih but I'm so happy!

senioritasara said...

bella : tau xpe....adoiiiii

farah : betul...nangis mcm kena dera.igt girl je manja adoiii

anita : ha ah...teran2.mmg kesian.tp geram jgk sbb xleh buat kerja...tp bila tgk air mata siap meleleh2 mmg kita pn rasa nk nangis.mmg betul..nasib baik anak sendiri ehehehe

intan : anak laki plak manja dgn mama...tu mmg betul...tp kids nowadays mmg suka berdukung.naik sakit blkg ni ha.kecik2 xpe lg...klo mcm arissa dah big girl...mama dia kuat xpe.klo mama rafiq, ayooooooo patah semua tulang

AIRA HANIZA said...

Uishhh...manja tul anak mama ni yerr...Buka apa tuh...Senang dia nk report kat papa mama buat apa, tuh yg kena ada dgn mama jer 24/7..negehehe

Cikpid said...

huhuhu..penatnye..
afieq pon camtu..dahlaa mmg xnk dengan orang..dgn papa die yg outstation 4 ari..aku rs nk pengsan sbb die xleh tgk aku xde..eeee...geram..
tp kalo die sengih, terus cair pulak

Sarah B. said...

Oho... I remember this stage... Nak gi toilet 2 minutes pun tension.

I think my the BabyBjorn was a life saver at this stage. at least I could still do (some) things and save my arms from paralysis.

Good luck! It will get better I promise.
*hugs*

Elyn said...

owh owh owh..... tgh musim kot sarah.. tu yg takmo berenggang!!

X | Y said...

Yerp...mmg perangai babies at this stage gitu kot...especially the boys.... Adief mmg menjerit2 kalau I nak pegi mane2 walaupon dia tgh main2 ngan Tok Ma, Atuk or Daddy dia. I kene ade kat situ jugak. Kalau I mmg xde dr awal pun....dia dengar je suare I, even suare I batuk pun....mulelah menjerit2!

-ADIE-

wina said...

sebijik ngan kira!

I guess all babies r the same when they reach this age...tersangatlah manja & clingy

keje rumah satu pun x leh buat ok...

nuffnang