Thursday, July 30, 2009

is 2 enough?

nope..its not
esp when ur juggling to keep the house in a tip top condition, making sure ur baby's safe and comfortable, taking care of urself so that ur husband doesnt see a makcik when he comes home....
as soon as rafiq continues his morning naps (usually dlm 3 jam)
i start my rituals,

breakfast sambil basuh kain-sapu rumah-basuh pinggan-lipat kain-masak nasi(lauk hubby dearie beli if xsempat masak hehehe)-sediakan tpt mandi n baju rafiq (nnti dia bgn letak air panas je)-jemur kain-pump susu sambil online(ni pon klo by the time siap semua dia xbgn lg)

so, by the time dia bangun....bagi susu yg dah pump tadi....borak2 kejap...bacakan one of the 365 short stories tu....gelak2, golek2 atas my bed then mandi...

after mandi....massage...

then,
usually after massage dia dah geliat2 ngantuk..
so mmg akan BF dia sambil baring
coz time ni, me pon dah all out dah kepenatan

yesterday...
before nak BF dia...rebus his bottle
dlm hati, jap g tutuplah...
dek sebab kepenatan yg amat sangat....
i fell asleep while BF him...
sedar2 ada bau hangit...sempat lagi tu fikir, bila masa aku masak...
n then teringat...ALAMAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

berlari pg dapur...
tengok2...


YA ALLAH
nasib baik xterbakar rumah

sedih sgt...sayang botol ni...
it comes with the MAM breast pump...
rafiq suka botol ni...the teat tu lebih kurang mcm mine hehehe
dia tulis pun ideal for breatfeeding mums
so babies tak confuse..

haih nak buat mcmana...nasib baik ada lg 1

tulah, nak save budget, xnak beli sterilizer...
no money la...semua nak beli leh bengkrap.
lagipon jarang guna botol...
klo rafiq tido lama baru pump n bagi dia...
xpelah, dah xde rezeki..rezeki lain pulak sbb dapat beli yg baru hehehe

anyway,
since kitorang nak pegi berjalan next week
dok fikir2 mcmana nak BF rafiq kat depan2 ramai org kt airport tu
cari nursing cover satu miri ni xjumpa
hubby dearie suggest pakai je tudung labuh
adehhhhssss
lepas tu dah balik pakai balik tudung biasa...
xke nnti klo jumpa org yg kitorang kenal dia kata hipokrit hahaha

so....the night before xleh la tido sangat nak kena bgn pump susu for him
jadinye...sbb rafiq mmg la sgt memilih, susu sejuk sikit dia jelir lidah kan...
terpaksa beli MAM thermal bag ni...
dia boleh simpan the heat for 4 hours...
sempat la by the time sampai
dlm flight boleh je BF...
kat airport tu yg susah...mesti org tengok2 kan..hehhee

beli la...dah try smlm...mmg berhasil...xsejuk sikit pon


plus nursing pads yg ada lanolin...
sedap...sejuk je N*****S
selalu kt rumah pakai yg washable...
keluar baru pakai yg disposable, kali ni try yg ni....syok...

so anyway...nak sambung buat house chores
masih blom siap pump susu hehehe

bubye...

anyway...ni rafiq bising sbb mama xlayan...
video quality mmg hampeh sbb pagi2 kan gelap...ngeee

video

6 comments:

Farah said...

uishh lebur semua..nasib baik perasan bau hangit tu..

hmm try beli nursing cover secara online..dah byk skang ni yg jual..

better BF anak kalau die bersama kita lagipon nnt satu hal plak nak pam breast yang bengkak tu.

nurulhaza said...

manja sungguh si rafiq ni..eheh!!suara manja!

senioritasara said...

farah : tulah..klo x terbakar rumah camane...ish ish..betul tu...ada ye?t kena carik...hopefully smpat smpai b4 nk travel.klo bengkak lglah teruk nnti demam pulak kn

nurul : dia sorang manjala...ada lagi srg nnti...hihihi

sazlina said...

hi..i bump into yr blog ms tgh blog hopping..nk bg suggestion why dont u use sterillizing pills..i use that, lg senang tk yh rebus botol susu tu..

senioritasara said...

sazlina : hi...thanks for the suggestion.will try nnti.xpernah pulak beli...thanks ya

Mama Ayra Ariana said...

hi... tgh google review on thermal bag terjmpa blog awak. so thermal bag tu bole buat susu panas lama kan? saya tgh eyeeing nak beli nie...

nuffnang