Saturday, July 4, 2009

bbq+bday+farewell party


family pic yeay



persidangan bapak2 ...tiba2 ada sorang baby menyibok


makanan yg sangat banyak

mama yg sibok posing hehhehee...



yesterday we were invited abg sham's bbq/bday/farewell party...
haih...this family...nak transfer to kl dah.
bestnye...
bila lah turn kita sayang?
i know....kl xde minyak...ill wait...

anyway...
excited yg amat2
its rafiq's first bbq party
outdoors plak tu..
selalunya kalau bawak dia keluar indoors je..
risau jugak about the haze.
pastu throughout the morning hujan..
mcm clear sikit so oklah
selalu keluar pg shopping complex mesti pakaikan dia long sleeve and pants
since the party was held at the public park so...apalagi..
rafiq pun sexy la hehehehehe


anyway...he slept when we arrived
but after mama n papa dah habis makan kenyang2 dia pun bangun
alhamdulillah rafiq semakin senang dijaga
senang nak bawak berjalan
dgn syarat dia cukup tido
usually dia sampai mesti dia tido
so both of akan makan n carik semua barang siap2
dia mmg bunyi kuat mcmana pun dia tido je
meniarap dlm stroller
hehhehe
everyone yg lalu nak tgk dia mestila pelik kan...
ada ke tido terlungkup dlm stroller
nak buat mcmana dia nyenyak like that
yg penting, bukannya dia lemas...
sebab tu jugakla stroller mahal2 dia xnak duduk
dia nk stroller yg murah sbb boleh recline habis...
lantak awakle rafiq...mama n papa xkisah pon

so rafiq tido je for 2 hours
sbb mmg dia ni xtahan panas...so bawakla batteried fan tu
strap kt stroller dia
tapi itupon dia berpeluh2
dia asyik alih kepala dia kejap ke kiri kejap ke kanan
kesian
but berjasa jugak the fan...
adala org tumpang sbb panas hahahahhaa



rafiq loves the attention
dia mmg akan senyum2 n borak2 with anyone yg agah2 dia
so sbb tu suka bawak dia jalan2 jumpa our frens
dia xnangis
good....anak mama is socially adaptable..
mcm mama masa kecik2...
well me on the other hand mmg agak merisaukan
im too friendly sampai my parents mmg risau
coz i boleh ikut sesapa je...asalkan that person willing to handle my bechokness wahahhaa
rafiq jgn jadi baby sombong ye..but dont talk to strangers if mama n papa's not around k


we had so much fun..
walaupun ada selingan rafiq tiba2 poo n kentut2 hahahaha
lawak gile..

at last...dah nak dekat maghrib we all pon balik
xnak la senja2 kt public park tu kan..
but we had lots of fun
dah lama xpg outdoor bbq...
masuk kereta kena aircond...rafiq pun rengek2 nak tido...
penatlah tu


again
macamla dia yg dukung mama.....

hehehe

2 comments:

ienaadifisa said...

waaaa lama tak update..
sekali tengok rafiq sudah gi jalan2 ye..
hehe..

comelnya dia tido meniarap dalam stroller.. haha..

eh sarah..
aritu u did ate pizza kan..
wpun belum pas pantang..
what did ur doc said about eating it.. boleh ek..

huhu..
tak sabar nak abis pantang nih

senioritasara said...

iena...mama n papa yg seronok hihihi.dia bkn fhm hihi...i mkn je.dr i ckp jgn mkn bnda gatal.seafood n telur.tu jek.pizza boleh.sbb i csr kan.nk mkn pizza?

nuffnang