Friday, June 5, 2009

party planning


one upon a time...
a long2 time ago...
mama bz sgt plan mama n papa's wedding
yup...mama did almost everything myself.
semualah...
papa....cuma cari duit je hehehehe
ada jugak mak lang, mak ngah tlg..
but the rest mama buat
bukan complain tau...
mama mmg suka bab2 ni..
bak kata tok ba, mama mmg mcm tu. benda2 remeh beriya2 nak buat.
hehehe
best apa...

n now..
10 months after the wedding...
mama sibuk pulak nak plan rafiq's aqiqah n cukur jambul..
sibuk je kan?
padahal tok ba kata dia nak uruskan everything
xpe , xpe...
of course mama nak jugak involved
anak mama kan?

tok pa kata kena sembelih 2 ekor kambing..
fuh...
b4 nak kuar rafiq...punyelah dah berhabis beribu2..macam2 nak kena beli
dah keluar pn habis jugak beribu2...
ni baru nak masuk sebulan dah mcm2 jugak plan untuk menghabiskan another ribu2an..
kambing / kibas seekor rm650..
xmasuk sembelih n upah masak..
of course mama nak buat door gifts jugak for the guests
mama yg gedik bab ni
n mestilah nak buat hiasan cun2
n mesti jugak nak buat baju baru for papa, mama n rafiq...
papa garu kepala dah.
hehehhee...
xpelah sekali je seumur hidup...
i mean hidup rafiq la..
hidup mama...banyak kali kot kena organize aqiqah n cukur jambul
papa said at least another3

so at least we have to put rm 3 k on our budget
anything for u sayang...
cant wait to go back home...
rindunya dgn kl...
sangat
sangat
sangat
rindu.....
rasa macam nak packing skrg jugak...

2 comments:

syaima said...

bila balik kl?cis hari tu ingat awak balik raya so mls la nak balik bulan 7 sbb kne g miri kang leceh.alaa kalau tak balik dah.tapi dah beli tiket g sydney pulakk.

tok ba sape?

senioritasara said...

ma'...jadila balik bulan 7.dh xleh handle da duduk miri lelama.xpe ah...nnti nak gak pg aussie b4 awak habis...tok ba is baba daaaaaa

nuffnang